Geldzaken laten regelen door een ander

Om je bedrijf financieel draaiende te houden is het belangrijk dat je klanten hun rekeningen betalen. Heb je regelmatig of incidenteel te maken met wanbetalers dan is het verstandig een incassobureau in te schakelen zodat je alsnog het geld krijgt waar je recht op hebt. Kijk eens op www.bmkgroep.nl/service/incassobureau-eindhoven/ wat zij op dit gebied voor je kunnen betekenen.

Vergoeding voor goederen of diensten

Als je goederen geleverd hebt of bepaalde diensten aan iemand anders is het niet meer dan normaal dat je daar ook voor betaald wordt. Het komt echter nog wel eens voor dat rekeningen blijven liggen en jij op je vergoeding kunt wachten. Vragen om je geld is niet leuk om te doen maar veel ondernemers hebben er ook de tijd niet voor. In dat geval is het inschakelen van een incassobureau een goede zet.

Behoud de goede relatie met de klant

Als je bij BMK meldt dat je nog geld tegoed hebt van bepaalde klanten zorgen zij ervoor dat ze deze binnen 24 uur benaderen met het verzoek alsnog de openstaande rekening zo snel mogelijk te betalen. Ze doen dit uit naam van jouw bedrijf zodat voor de debiteur meteen duidelijk is van wie de rekening afkomstig is maar omdat jij bij de incasso geen rechtstreeks contact hebt met de klant wordt jullie relatie niet verstoord.

Niet bewust niet betaald

In de praktijk blijkt dat rekeningen nog wel eens blijven liggen en dat dit niet altijd met opzet gebeurt. Soms wordt het simpelweg vergeten ze te betalen en belanden de rekeningen steeds verder onderop de stapel en weten debiteuren amper meer van het bestaan af. Door het sturen van een nette incasso worden ze er weer aan herinnerd en wordt deze vrijwel altijd zo snel mogelijk betaald.